 Fredig             yoga in Utrecht
Hatha Yoga  (rustige, fysieke yoga) Tijdens deze fysieke yogales bewegen we op de adem in een rustig tempo. Het lichaam wordt soepel en sterk en het hoofd ontspannen. Er is veel aandacht voor lichaamsbewustzijn en de juiste alignment (belijning) in de houdingen. De les begint met meditatie en ademhalingsoefeningen. Daarna volgen bewegingen om het lichaam op te warmen alvorens de wat pittiger yogahoudingen uit te voeren. De les eindigt met een liggende ontspanningsoefening. De les is geschikt voor alle niveaus. Yoga Nidra  (diepe ontspanningsyoga) In de les worden lichaam en geest in een diepe ontspanning gebracht. De les begint met ademhalingsoefeningen en eenvoudige zittende en liggende bewegingen die het lichaam helpen spanning los te laten. Daarna volgt een lange, liggende geleide meditatie gebaseerd op de principes van Yoga Nidra (Yoga van de slaap). Na de les voelen de meeste mensen zich helder en heel ontspannen. Geschikt voor iedereen die behoefte heeft aan lichamelijke en geestelijke ontspanning op een diep niveau. Aan te raden bij stress, vermoeidheid, slaapproblemen en chronische aandoeningen.
Mijn naam is Frederike Diepenbroek. Van jongs af aan ben ik gefascineerd door beweging, expressie en bewustwording. Via dans, een andere passie, kwam ik zon 12 jaar geleden in aanraking met yoga. Tijdens yoga was er alle tijd om contact te maken met mezelf, met mijn lichaam. Het hielp me bij rugklachten die ik destijds had en ik leerde diep te ontspannen. Ik raakte steeds meer verslingerd aan yoga en meditatie. In 2013 heb ik de Yoga Teacher Training bij YogaMoves afgerond. Ook ben ik me gaan verdiepen in Yoga Nidra, een prachtige vorm van Yoga waarbij lichaam en geest in een diepe ontspanning geraken. Ik geef yoga die rustig, vloeiend en eenvoudig is, voor iedereen toegankelijk. Mijn lessen kenmerken zich door een warme sfeer, duidelijke instructies en ruime aandacht voor bewustzijn en ontspanning.
'De combinatie van de fijne sfeer, de warme stem van Frederike die je in alle rust begeleidt in de yogaoefeningen en de yoga nidra, zorgen voor een intense verstilling die diepe rust biedt aan de ene kant en aan de andere kant juist energie geeft voor de komende week. Yoga Nidra is voor mij dus verstillen, concentreren en energie opwekkend. Frederike zorgt ervoor dat dit kan gebeuren door haar betrokkenheid, heldere aanwijzingen, rust en oprechtheid.' - Marijke Hovenier 'Frederike heeft een fijne, verstilde en no nonsense stijl van lesgeven. Na een yoga nidrales voel ik me extreem ontspannen en is mijn hoofd helder.' - Marieke Drost 'Tijdens de les voel ik dat ik laagje voor laagje dieper kan ontspannen, zonder iets te moeten of te bereiken. Ik kom tot rust. Frederike accentueert dat niets moet, dat ik niet door grenzen heen moet duwen, maar goed moet voelen wat er is en tot hoever ik kan gaan op dat moment.' - Lotte Kraaijeveld ’Ik was vreselijk stijf en had pijnlijke spieren na 3 jaar niks doen. En binnen 5 lessen was het over! Elke keer lukken de oefeningen weer wat beter. Frederike is de rust zelve en weet heel goed te begeleiden en aan te geven wat je mag en kan doen. Grote aanrader!!’ - Anne
Yogalessen op maandagavond in Lombok! Yoga Nidra:  19.15 tot 20.15 uur Hatha Yoga: 20.30 tot 21.45 uur Data: 28 aug t/m 29 jan (= 20 lessen) Er is geen les op 16 oktober, 25 december en 1 januari ! Later instromen is mogelijk! Tarieven: Yoga Nidra (4 kwartier)      Abonnement (20 lessen)  120 euro (6 euro per les) 15-rittenkaart                     105 euro (7 euro per les) 10-rittenkaart                     85 Euro (8,50 euro per les) Proefles                                gratis Hatha Yoga (5 kwartier)      Abonnement (20 lessen)  140 euro (7 euro per les) 15-rittenkaart                     120 euro (8 euro per les) 10-rittenkaart                     95 Euro (9,50 euro per les) Proefles                                gratis VRIENDENKORTING Als je je met 2 personen opgeeft, ontvangen jullie 20 % korting op het totale lesgeld! (dit geldt in de maand september)          Lesgeld graag binnen 1 week na inschrijving overmaken op: NL96TRIO0390364819  t.n.v.  F. Diepenbroek  Utrecht Locatie: 't Pakhuis, Bankastraat 116, 3531 HH Utrecht  (klik hier voor een routebeschrijving) Graag een eigen yogamat meenemen. Heb je die niet, neem dan even contact met mij op. Dekentjes zijn aanwezig. Kom op tijd, zodat je je rustig kunt installeren voordat de les begint.
www.moulindechaves.org Meditatiecentrum met wortels in Boeddhistische traditie in de Dordogne. Zeer fijne rustige plek waar goede en betaalbare retraites worden aangeboden. Thuisbasis van inspirerende meditatieleraar Martin Aylward en yogalerares Gail Aylward. www.dharmayatra.org Jaarlijkse 10-daagse tocht in de prachtige Franse natuur, samen met nog 150 andere mensen uit de hele wereld. Veel aandacht voor stilte en meditatie, maar ook tijd voor verbinden met andere mensen. Unieke ervaring! www.holyisle.org Prachtig ongerept Schots eiland, sinds jaren de thuisbasis van Tibetaans Boedhhistische organisatie.Ín ‘The centre for world peace and health’ worden doorlopend (betaalbare) retraites aangeboden. Ook mogelijkheden om er te werken of gewoon tot rust te komen. www.opendharma.org Deze organisatie richt zich vooral op ‘Deep rest meditation’oftewel liggende meditatie. Wereldwijd (ook in Nederland) worden retraites en ‘teachings’ aangeboden. Online ook veel meditaties te vinden. www.restfulbeing.com Website van inspirerende ‘Yoga Nidra’-leraar James Reeves. Hij biedt yogalessen aan in Engeland en in de rest van de wereld. Ook is bij hem een gedegen Yoga Nidra opleiding te volgen. www.dharmaseed.org Zeer grote databank van gratis online teachings gegeven door Oosterse en Westerseleraren van de Dharma (de weg van de Boeddha). Leraren als Tara Brach, Martin Aylward, Ron Burbea, Christoffer Titmuss en James Baraz. www.levenindemaalstroom.be Online begeleide korte meditaties door Vlaamse mindfulnessleraar Edel Maex.

frederikediepenbroek@hotmail.com 06-51680181
…..Yoga in Lombok….. Welkom! Een sterk en soepel lichaam? Bewuster bewegen en ademen?  Leren diep te ontspannen om zo weer op te laden?  Iedere maandagavond Hatha Yoga en Yoga Nidra in Lombok, Utrecht!  De lessen zijn kleinschalig en persoonlijk en vinden plaats in een sfeervolle studio. Kom een gratis proefles doen of geef je meteen op! VRIENDENKORTING Als je je met 2 personen opgeeft, ontvang je 20 % korting op het totale lesgeld! (dit geldt alleen in de maand september)
Fredig  yoga in Utrecht
yoga in Lombok welkom Een sterk en soepel lichaam? Bewuster bewegen en ademen? Leren diep te ontspannen om zo weer op te laden? Iedere maandagavond Yoga in Lombok, Utrecht!  De lessen zijn kleinschalig en persoonlijk en vinden plaats in een sfeervolle studio. Kom een gratis proefles doen of geef je meteen op!
Hatha Yoga (rustige, fysieke yoga) Tijdens deze fysieke yogales bewegen we op de adem in een rustig tempo. Het lichaam wordt soepel en sterk en het hoofd ontspannen. Er is veel aandacht voor lichaamsbewustzijn en de juiste alignment (belijning) in de houdingen. De les begint met meditatie en ademhalingsoefeningen. Daarna volgen bewegingen om het lichaam op te warmen alvorens de wat pittiger yogahoudingen uit te voeren. De les eindigt met een liggende ontspanningsoefening. De les is geschikt voor alle niveaus. Yoga Nidra (diepe ontspanningsyoga) In de les worden lichaam en geest in een diepe ontspanning gebracht. De les begint met ademhalingsoefeningen en eenvoudige zittende en liggende bewegingen die het lichaam helpen spanning los te laten. Daarna volgt een lange, liggende geleide meditatie gebaseerd op de principes van Yoga Nidra (Yoga van de slaap). Na de les voelen de meeste mensen zich helder en heel ontspannen. Geschikt voor iedereen die behoefte heeft aan lichamelijke en geestelijke ontspanning op een diep niveau. Aan te raden bij stress, vermoeidheid, slaapproblemen en chronische aandoeningen.
Mijn naam is Frederike Diepenbroek. Van jongs af aan ben ik gefascineerd door beweging, expressie en bewustwording. Via dans, een andere passie, kwam ik zon 12 jaar geleden in aanraking met yoga. Tijdens yoga was er alle tijd om contact te maken met mezelf, met mijn lichaam. Het hielp me bij rugklachten die ik destijds had en ik leerde diep te ontspannen. Ik raakte steeds meer verslingerd aan yoga en meditatie. In 2013 heb ik de Yoga Teacher Training bij YogaMoves afgerond. Ook ben ik me gaan verdiepen in Yoga Nidra, een prachtige vorm van Yoga waarbij lichaam en geest in een diepe ontspanning geraken. Ik geef yoga die rustig, vloeiend en eenvoudig is, voor iedereen toegankelijk. Mijn lessen kenmerken zich door een warme sfeer, duidelijke instructies en ruime aandacht voor bewustzijn en ontspanning.
op maandagavond Yoga Nidra: 19.15 tot 20.15 uur Hatha Yoga:  20.30 tot 21.45 uur Data: 28 aug t/m 29 jan (= 20 lessen) Er is geen les op 16 okt., 25 dec. en 1 jan.! Later instromen is mogelijk! Tarieven Yoga Nidra (4 kwartier) Abonnement (20 lessen) 120 euro (6 E p/l) 15-rittenkaart               105 euro (7 E p/l)   10-rittenkaart                  85 Euro (8,50 E p/l)   Proefles                             gratis Hatha Yoga (5 kwartier)  Abonnement (20 lessen) 140 euro (7 E p/l) 15-rittenkaart     120 euro (8 E p/l) 10-rittenkaart   95 euro (9,50 E p/l) Proefles                  gratis VRIENDENKORTING Als je je met 2 personen opgeeft, ontvang je 20 % korting op het totale lesgeld! (dit geldt alleen in de maand september) Lesgeld binnen 1 week na inschrijving overmaken op: NL96TRIO0390364819  t.n.v.  F. Diepenbroek  Utrecht (overmaken in 2 termijnen is evt mogelijk) Locatie:  't Pakhuis, Bankastraat 116, 3531 HH Utrecht  (klik hier voor de routebeschrijving) Graag een eigen yogamat meenemen. Heb je die niet, neem dan even contact met mij op. Dekentjes zijn aanwezig. Kom op tijd, zodat je je rustig kunt installeren voordat de les begint. Contact en aanmelding: frederikediepenbroek@hotmail.com 06-51680181
'De combinatie van de fijne sfeer, de warme stem van Frederike die je in alle rust begeleidt in de yogaoefeningen en de yoga nidra, zorgen voor een intense verstilling die diepe rust biedt aan de ene kant en aan de andere kant juist energie geeft voor de komende week. Yoga Nidra is voor mij dus verstillen, concentreren en energie opwekkend. Frederike zorgt ervoor dat dit kan gebeuren door haar betrokkenheid, heldere aanwijzingen, rust en oprechtheid.' - Marijke Hovenier 'Frederike heeft een fijne, verstilde en no nonsense stijl van lesgeven. Na een yoga nidrales voel ik me extreem ontspannen en is mijn hoofd helder.' - Marieke Drost 'Tijdens de les voel ik dat ik laagje voor laagje dieper kan ontspannen, zonder iets te moeten of te bereiken. Ik kom tot rust. Frederike accentueert dat niets moet, dat ik niet door grenzen heen moet duwen, maar goed moet voelen wat er is en tot hoever ik kan gaan op dat moment.' - Lotte Kraaijeveld ’Ik was vreselijk stijf en had pijnlijke spieren na 3 jaar niks doen. En binnen 5 lessen was het over! Elke keer lukken de oefeningen weer wat beter. Frederike is de rust zelve en weet heel goed te begeleiden en aan te geven wat je mag en kan doen. Grote aanrader!!’ - Anne
www.moulindechaves.org Meditatiecentrum met wortels in Boeddhistische traditie in de Dordogne. Zeer fijne rustige plek waar goede en betaalbare retraites worden aangeboden. Thuisbasis van inspirerende meditatieleraar Martin Aylward en yogalerares Gail Aylward. www.dharmayatra.org  Jaarlijkse 10-daagse tocht in de prachtige Franse natuur, samen met nog 150 andere mensen uit de hele wereld. Veel aandacht voor stilte en meditatie, maar ook tijd voor verbinden met andere mensen. Unieke ervaring! www.holyisle.org Prachtig ongerept Schots eiland, sinds jaren de thuisbasis van Tibetaans Boedhhistische organisatie.Ín ‘The centre for world peace and health’ worden doorlopend (betaalbare) retraites aangeboden. Ook mogelijkheden om er te werken of gewoon tot rust te komen. www.opendharma.org Deze organisatie richt zich vooral op ‘Deep rest meditation’oftewel liggende meditatie. Wereldwijd (ook in Nederland) worden retraites en ‘teachings’ aangeboden. Online ook veel meditaties te vinden. www.restfulbeing.com Website van inspirerende ‘Yoga Nidra’- leraar James Reeves. Hij biedt yogalessen aan in Engeland en in de rest van de wereld. Ook is bij hem een gedegen Yoga Nidra opleiding te volgen. www.dharmaseed.org Zeer grote databank van gratis online teachings gegeven door Oosterse en Westerseleraren van de Dharma (de weg van de Boeddha). Leraren als Tara Brach, Martin Aylward, Ron Burbea, Christoffer Titmuss en James Baraz. www.levenindemaalstroom.be Online begeleide korte meditaties door Vlaamse mindfulnessleraar Edel Maex.
contact frederikediepenbroek@hotmail.com 06-51680181
inspiratie
over mij
ervaringen
lessen
yoga
